Placi elegante

Placi de teracota elegante, care se pot glazura in culoarea aleasa de catre Dumneavoastra, care evidentiaza frumusetea sufrageriei.

Produse

Se arată toate cele 9 rezultate

 • Placa teracota T002

  Cahla nesmaltuita, de dimensiune mica, decorata cu ornamente florale. Secolul al XIX – lea, Targu Secuiesc.

  Citește mai mult
 • Placa teracota T004

  Cahla de dimensiuni reduse, decorata cu o coroana de flori inaltandu-se dintr-o inima.

  Citește mai mult
 • Placa teracota T020

  Cahla de teracota cu decor floral, realizat dupa modelul de teracota T023, la cererea unui client de-al nostru, pentru a avea o varianta mai aerisita a acelui model. Are decor in relief cu motive ornamentale florale stilizate, simetrice.

  Citește mai mult
 • Placa teracota T021

  Cahla de teracota de dimensiune medie, o varianta de dimensiune mai redusa a placii T022. Aceasta placa se face prin presare manuale pentru un aspect mai rustic, in acest caz fiind colorat in maro, maro samimat, iar daca se doreste o soba cu un aspect mai elegant, in culori deschise sau vibrante atunci ele se fabrica prin turnare.

  Citește mai mult
 • Placa teracota T023

  Cahla de soba nesmaltuita, reconstruita pe baza unor fragmente gasite in urma sapaturilor arheologice de pe teritoriul Muzeului Secuiesc al Ciucului, decorat cu motive ornamentale geometrice, florale si fitomorfe. Secolul al XVII – lea, Miercurea Ciuc.

  Citește mai mult
 • Placa teracota T024

  Reconstructie de cahla cu motive pictate manual, apartinand zonei Bistritei.

  Citește mai mult
 • Placa teracota T025

  Cahla dreptunghiulara, decorata cu motive florale pictate cu albastru, apartinand zonei Bistrita.

  Acest model de cahla se poate picta si cu alte culori, ca de exemplu verde, negru, rosu. O facem si glazurata unicolor. De aceea este foarte usor sa adaptati soba Dumneavoastra la interiorul casei, pentru o atmosfera calda si armonioasa.

  Citește mai mult
 • Placa teracota T026

  Cahla de soba, Chișmed, Jud. Harghita, olar  BERETZKI ZSIGMOND, Secolul al XIX-a, a doua jumatate. Culoarea  caramiziu, alb, albastru, verde.
  Modelata din lut prin presare manuala in tipar, pasta fina, bine arsa la rosu-caramiziu, pe spate urme de butoni. Materia prima- lut de cahle, nisip, caolin, oxid de cupru, cobalt,oxid de mangan, doua arderi oxidante.
  Citește mai mult
 • Placa teracota T028

  Poate cel mai popular model din gama noastra, placile de teracota T028 apartin satului Saschiz.  Praful de samota si praful de argila din care le fabricam sunt aduse din Germania, astfel obtinem o masa omogena, conditia producerii unor placi de teracota durabile, cu o putere de acumulare a caldurii ideala, foarte mare. Si pentru ca placile crude sunt albe, obtinem o culoare alba a glazurii frumoasa, armonioasa.

  Citește mai mult

Pin It on Pinterest