Instructiuni de utilizare pentru termometrul cuptorului
– Reglati indicatorul termometrului la valoarea temperaturii ambientale cu surubul de la varful tijei. Aceasta calibrare trebuie efectuata inainte de prima utilizare pentru a masura valori precise.
– Daca termometrul se introduce in camera de foc, puneti-l in zona de masurare din cuptor numai dupa ce focul a ars, astfel incat nicio parte a termometrului sa nu poata fi atinsa de o flacara deschisa
– Termometrul masoara temperatura ambientala la varful tijei sale. Nu introduceti ceasul termometrului in cuptor deoarece nu este rezistent la temperaturile inalte din cuptor.
– Nu lasati aparatul de masurare afara în timpul iernii
Deoarece cuptoarele de copt construite de regula nu sunt prevazute cu ventilator pentru amestecarea aerului, in diferite parti ale cuptorului putem masura diferite valori ale temperaturii . Asa ca va trebui sa experimentati ca valoarea temperaturii masurata de termometru defapt ce temperatura inseamna la nivelul mancarurilor introduse in cuptor.
Cateva sfaturi privind pozitionarea termometrului:
– Daca ne intereseaza temperatura actuala a spatiului de coacere al cuptorului, atunci termometrul trebuie introdusa minim 10 cm in interiorul cuptorului. Teava protectoare se poate taia la dimensiunea potrivita in acest sens.
– Merita sa montati in peretele cuptorului o teava de protectie care să protejeze si sa ghideze termometrul (ca cea primita impreuna cu termometrul de exemplu) .
– Capatul tijei trebuie sa fie cat mai aproape de zona de coacere, dar sa nu deranjeze introducerea si indepartarea alimentelor.
– De asemenea, putem masura temperatura din cuptor la diferite inaltimi, diferite zone ale peretelui cuptorului. Din aceste masuratori putem obține informații despre progresul incalzirii si putem deduce temperatura viitoare a spatiului de gatit sau de copt. In acest sens recomandam sa instalati in peretele cuptorului mai multe tevi separate (si eventual un termometru) in gaurile de diferite inaltimi.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.