Cosuri de fum profesionale

Stiti ca in anii trecuti s-au produs peste 2000 de incendii din cauza cosurilor de fum infundate sau deteriorate?

Aveam aproximativ 16 ani, cand intr-o noapte casa vecinilor a luat foc. Era o casa din lemn, veche de peste 100 de ani. Focul a pornit de la cosul de fum. Era un cos de fum zidit din caramida plina, netencuita, care a fost montata lipit de peretii din barne ale casei. Fiind destul de veche si cosul, probabil erau caramizi, dintre care deja lipsea materialul adeziv si astfel o scanteie a ajuns la barnele bine uscate. Focul a fost identificat foarte rapid dupa miros si oprit inainte sa se produca vreo tragedie. Dar pentru mine a fost o lectie pentru toata viata. De atunci sunt convins ca pagubele de material si pierderea de vieti omenesti pot fi  evitate cu un control regulat al cosului de fum si atentie la detalii. 

Intotdeauna este mai bine sa previi si sa stii familia ta in siguranta decat sa regreti toata viata. Poate ti se pare scump un cos de fum profesional, dar cand iti pierzi casa, sau Doamne fereste se intampla ceva si mai grav, acest cost se simte o nimica toata.

 

Dar din ce se compune un cos de fum profesional?

Ea se realizeaza din mai multe componente: exista o manta exteriorara, de obicei fabricata din beton usor. Exista o izolatie la mijloc (din vata bazaltica rigida) care nu permite gazelor de ardere sa isi piarda temperatura si astfel sa stagneze in cos. Si are un tub de samota anticoroziv in interior, rezistent la temperaturi inalte si soc termic. Intre mantaua exterioara si izolatie se afla canalele de ventilatie care indeparteaza aburii si umezeala, astfel cosul va avea o functionare optima.

Un cos de fum profesional dispune de colector de condens, prin care poate fi indepartata condensul care se strange in urma arderii, dar si apa care patrunde in cos in timpul ploilor mai agresive.

Dispune de usa de vizitare dubla, pentru o inchidere etansa, astfel contribuie la un tiraj optim. In functie de inaltimea cosului se poate pune si o usa de vizitare suplimentara.

 

Pentru ca familia ta sa fie permanent in siguranta iti recomandam cosurile de fum prefabricate Leier LSK. Montate profesional aceste cosuri reprezinta solutia ideala pentru casa ta.

Cerere oferta cos de fum Leier LSK pentru seminee, sobe si cazane pe lemne

Ca sa-ti trimitem o oferta pentru un cos de fum profesional Leier, te rog sa completezi campurile din formularul din dreapta si apasa butonul Trimite. Iti vom trimite oferta noastra in cel mai scurt timp.

Daca decizi sa cumperi cosul de fum pentru care ai primit oferta, trebuie doar sa ne dai un reply la emailul cu oferta. Vom reveni cu o factura de avans.

La aproximativ 2 zile dupa ce ai achitat factura prin virament bancar, cosul de fum comandat se va livra prin serviciul de curierat specializat pe marfuri paletizate Gebruder Weiss.

4 + 1 =

Ati dori mai multe informatii? Ne puteti contacta si prin urmatoarele mijloace:

sediu atelier

Str. Fabricii nr. 9, Targu Secuiesc,

jud. Covasna

Telefon

0740 085 937

EMAIL

contact@amrita.ro