Kérdése van? Ellenőrizze itt először.

Kérdések?

Kérdés és válaszok

A válaszért csak kattintson a kérdésre.

Azonnal megnyílik az oldal, melyés a választ tartalmazza.

Mekkora a súlya egy kályhának?

A kályha belsejéhez felhasznált téglák miatt a kályha súlya akár 700 – 2500 kg is lehet. A kandallók lehetnek ennél sokkal könnyebbek is, de ez nagymértékben függ az építési módtól, a felhasznált anyagoktól, mérettől, stb. Súlya 500 – 1200 kg között van. Egy másik fontos szempont a kémény súlya. Egy előregyártott, szigetelt professzionális kémény súlya körülbelül 750 kg 7 méteres magassággal. És ez mindüssze egy 40 x 40 cm alapterületen nyom. Fontos, hogy a terveződ, statikai mérnököd tudatában legyen ennek az információnak, hogy az infrastruktúra a kályha/kandalló számára az építkezés kezdeti fázisában kialakítódjon.

Milyen fűtőberendezést válasszak? Kályha vagy kandalló?

A kettő közötti különbség nem a kinézetben van, hanem a működés módjában. Sokan a kandallóval társítják az üveges ajtót, deezek az ajtók kályhákba is szerelhetők, így bármikor gyönyörködhetsz a táncoló lángok látványában. Lássuk a főbb különbségeket:

Kályha Kandalló
Az égéstér és a füstjáratok téglából épülnek, a külseje kályhacsempe. A füst, vagy égéstermék 5-8 méteres utat tesz meg kályha járataiban, mielőtt a kéménybe torkollik. Rendelkezik egy fém – öntöttvas vagy acél – égéstérrel, mely közvetlenül kapcsolódik a kéményhez.
A begyújtás után mintegy 40-60 perccel kezd fűteni, a tűz 2 -3 óra égés után alszik ki. A tűz kialvása után a kályha 8-24 órán keresztül sugározza a hőt.. Begyújtás után azonnal fűteni kezd, de a tűz kialvása után nemsokára kihűl és nem ad le több hőt. Ideális, ha a lakás gyors felfűtése a cél.
A tárolt hő sugárzása által fűt. Konvekcióval fűt, a szoba levegőjét a saját testében, a forró betét mellett keringeti.
Akár egy egy 14 – 16 cm belső átmérőjű kéménybe is beköthető. A kémény belső átmérője 18-20 kell legyen.
Az általa fűtött tér korlátozottabb, kisebb. Nagyobb terek fűthetőek, ha nagyobb teljesítményű kandallóbetétet építünk be.

A technológiai fejlődés, a környezetszennyezés csökkentése és a költség-hatékonysági trendek hatására új megoldások jelennek meg, amelyek egyesítik a két fűtési rendszer előnyeit. Így jelentek meg az elgázasító fukcióval bíró, hatékony kandallóbetétek, amelyek lehetővé teszik a fa hatékonyabb égetését, valamint a hőtároló kandallók. Ne felejtsük el, hogy egy megfelelő tűztér használatával egyidőben akár 4-5 szoba is fűthető, illetve a központi fűtésre csatlakoztatott, vízköpenyes kandallóbetéttel az egész ház fűtése megoldható. Ha további információra van szüksége, hívjon minket a kapcsolat oldalon található telefonszámokon.

Mekkora lehet a kályha ajtaja?

Nem ajánljuk, hogy a kályhaajtó mérete túl nagy legyen. Ha a kéményhuzat nem megfelelő, akkor az ajtó kinyitásakor az égéstermék beszökhet a lakótérbe. Egy 14-16 cm belső átmérőjű kémény esetében használhat egy közepes méretű ajtót, melynek mérete körülbelül 30×30 cm. Egy 50 x 50 cm ajtó esetében egy körülbelül 18 cm belső átmérőjű kéményre van szükség.

Helyszíni építést is vállalnak?

Mi elsősorban kályhacsempe gyártók vagyunk, persze a kályhákhoz szükséges csempeelemeket is készítjük. De nem foglalkozunk építéssel. De tudunk ajánlani olyan tapasztalt kályhás mestert, akikkel már sok éve együttműködünk, és aki képes felépíteni a kályhát, kandallót.

A ház építésének melyik szakaszában kell építeni a kályhát vagy kandallót?

Általános szabályként elmondhatjuk, hogy a kályha vagy a kandalló a ház festési fázisában fog felépülni. De ezt számos tényező befolyásolja, úgy mint a kályha/kandalló külseje, felülete stb. Javasoljuk, hogy a kályha/kandalló sajátosságaitól függően az építés optimális időpontjáról kérdezze meg a kályhás mestert.

Lépj velünk kapcsolatba!

Ha bármilyen kérdésed van, küldd el azokat az alábbi űrlapon keresztül. Igyekszünk válaszolni rövid időn belül.

Emailküldés engedélyezése

Személyi adatok feldolgozásának engedélyezése

Cím

Gyárak utca 9 szám, Kézdivásárhely Kovászna megye, a SC EL-CO S.A. gyár udvarán

Írj nekünk!

contact@amrita.ro
0740 085 937

Nyitvatartás

7-15 hétfő-péntek

Kapcsolat

Szeretne többet megtudni? A legfrissebb információkat és üzletági titkokat e-mailben küldjük ki, egy hírlevél formájában.

Hogy elsőként értesülj, kérjük, hogy iratkozz fel a listára a jobb oldalon, és értesítünk, amint egy új cikk jelenik meg. Így biztos lehetsz benne, hogy a kályhád, kandallód, építésekor minden a terv szerint történik.

Kályha, kandalló, díszcsempék vagy kerámia homlokzati elemek.

Támogatunk egyedi elképzeléseid megvalósításában.

És mondd el nekünk mit szeretnél megvalósítani!

Kapcsolat

székhelyünk

Gyárak utca, 9. szám, Kézdivásárhely,

Kovászna megye

Telefon

0740 085 937

EMAIL CÍM

contact@amrita.ro