Prima pagină/Catalog Sobe/ Semineu de teracota V001, cu focar cu geam lateral

Semineu de teracota V001, cu focar cu geam lateral

Semineu de teracota realizat din placile de teracota pictate manual T028, folosind un focar de semineu Z160, cu sticla laterala dreapta.  Are cosul de fum certificat Leier LSK construit pe peretele lateral din stanga, in exteriorul cladirii. In jurul focarului peretele tencuit este realizat din placi de silicat de calciu, tencuite cu tencuiala termorezistenta Weissputz, […]

Estimare costuri materiale ceramice:

11200 - 13400 lei


* ofertă doar pentru materiale, nu și pentru manoperă

Semineu de teracota realizat din placile de teracota pictate manual T028, folosind un focar de semineu Z160, cu sticla laterala dreapta.  Are cosul de fum certificat Leier LSK construit pe peretele lateral din stanga, in exteriorul cladirii. In jurul focarului peretele tencuit este realizat din placi de silicat de calciu, tencuite cu tencuiala termorezistenta Weissputz, astfel avem incalzire prin convectie in acest spatiu de living. De altfel, in locul placilor din silicat de calciu se pot folosi si placi din samota, astfel peretii semineului pot acumula caldura. Deasupra constructiei din teracota (pe acoperisul semineului) avem montate doua grile de evacuare metalice pentru a avea o suprafata de evacuare optima pentru acest model de focar de semineu.

Pretelele lateral si din spate au fost izolate cu placi din silicat de calciu, ca caldura produsa sa se valorifice in spatiul locuit, sa nu fie absorbit de catre peretii casei.

Prin folosirea unui focar mai performant, cu sticla dubla (care are o temperatura de evacuare a gazelor peste 380 grade Celsius) s-ar putea realiza si un canal convectiv (canale de fum) pentru acumularea caldurii amplasat in partea stanga a focarului, intre focarul de semineu si cosul de fum.

Acest model de semineu se poate realiza din alte modele de placi de teracota, sau placile  de teracota pot fi fabricate in alte culori. In functie de pierderea de caldura a incaperii, se poate adapta focarul de semineu, pentru a facilita confort maxim locuitorilor.

Estimarea de pret cuprinde costul materialului ceramic (placile de teracota, colturi, cornise, racord, capace curatare, placi capac, piese soclu, placi tencuibile (daca e cazul), alte piese ceramice necesare). Nu include manopera pentru montaj, materialele de constructii necesare in interiorul semineului si nici focarul de semineu sau cosul de fum.

Costurile de mai sus nu cuprind manopera montaj, pentru ca nu ne ocupam de montaj sobe sau seminee. Nu aveti  sobar in zona Dumneavoastra? In timp ce fabricam piesele sobei, va vom recomanda un sobar cu experienta cu care avem o colaborare pentru a construi soba comandata. 

 

 

Focare de semineu recomandate
Acest model de sobă se poate realiza și din plăcile:
Materiale de montaj:

* ofertă doar pentru materiale, nu şi pentru manoperă