Prima pagină/Catalog Sobe/ Soba de teracota Z016, soba din zidarie, placata cu teracota verde

Soba de teracota Z016, soba din zidarie, placata cu teracota verde

Aceasta soba de teracota a fost construit in sufrageria unei case mari, cu galerie, scara catre etaj s-a realizat in jurul unui semineu, care s-a gandit a fi principala sursa de caldura pentru acest spatiu. Fiindca semineul nu a facut fata incalzirii acestui spatiu, proprietarul a apelat la noi pentru realizarea unei sobe de teracota, […]

Estimare costuri materiale ceramice:

6800 - 8450 lei


* ofertă doar pentru materiale, nu și pentru manoperă

Aceasta soba de teracota a fost construit in sufrageria unei case mari, cu galerie, scara catre etaj s-a realizat in jurul unui semineu, care s-a gandit a fi principala sursa de caldura pentru acest spatiu. Fiindca semineul nu a facut fata incalzirii acestui spatiu, proprietarul a apelat la noi pentru realizarea unei sobe de teracota, cu forma cilindrica care poate furniza caldura necesara incalzirii casei. Casa era deja locuita, din pacate in faza de proiect nu s-a prevazut realizarea canalului de aductiune de aer pentru ardere, de aceea aerul necesar arderii este consumat  din incapere. Soba s-a prevazut cu o usa speciala cu sticla dubla care introduce aerul pentru ardere prin tocul usii in camera de ardere la diferite inaltimi, astfel se creaza o turbulenta optima in focar.  Aceasta usa permite o temperatura de ardere mai ridicata decat o usa de soba traditionala, astfel randament mai crescut si economie de combustibil.  Soba este realizata din placile LUNA  realizate prin turnare. Diametrul cilindrului este de cca. 120 cm, insa soba are si o zona de sezut generoasa, care la randul ei este si ea incalzita. Racordarea la cosul de fum se face prin bancuta incalzita. Aceasta soba este capabila de a incalzi o incapere mai mare, de aproape 100 mp, dar dimensiunea sobei se poate adapta, recalcula pentru a corespunde spatiului pe care doriti sa o incalziti.

Dimensiunile acestei sobe sunt:

  • Diametru corp: 120 cm
  • Inaltime: 280 cm

Acest model de soba se poate realiza din alte modele de placi de teracota, sau schimband numai culoarea cu care glazuram placile, pentru ca soba sa fie adaptata mai bine la stilul casei. In functie de pierderea de caldura a incaperii, se poate adapta modul de constructie a sobei, tipul de usa folosit si desigur, dimensiunea sobei.

Estimarea de pret cuprinde costul materialului ceramic (placile de teracota, colturi, cornise, racord, capace curatare, placi capac, piese soclu, placi tencuibile (daca e cazul), alte piese ceramice necesare). Nu include manopera pentru montaj/asamblarea sobei, materialele de constructii necesare in interiorul sobei(caramida, argila sau pamant galben, nisip, mortare si tencuieli refractare, sarma sobar etc.) si nici usa de alimentare, cenusar, plita, gratarul sau cosul de fum. Sobele de teracota se construiesc cu un sistem convectiv (fumuri – canale de fum) la interior realizat din caramida de samota, pentru absorbtie optima de caldura, care se va degaja treptat, facilitand o autonomie de minim 8 ore la o incarcare a sobei. 

Costurile de mai sus nu cuprind manopera montaj, pentru ca nu ne ocupam de montaj sobe sau seminee. Nu aveti  sobar in zona Dumneavoastra? In timp ce fabricam piesele sobei, va vom recomanda un sobar cu experienta cu care avem o colaborare pentru a construi soba comandata. 

Termen de livrare

Termenul de executie este intre 4 – 6 saptamani, dar depinde si de numarul comenzilor pe care le avem cand faceti comanda. De regula toamna avem mai multe comenzi, termenul de livrare poate creste chiar si la 8 – 12 saptamani.

Livrare

Materialul ceramic fabricat se poate prelua de catre clienti de la sediul nostru din Targu Secuiesc, judetul Covasna (60km de la Brasov) cu masina personala. Sau putem organiza transport noi, avem contract cu un transportator de marfuri paletizate, care poate livra materialul ceramic comandat la domiciliu. Placile de teracota si elementele ceramice ale sobei sunt ambalate in cutii de carton, astfel ca piesele sa nu se atinga intre ele si sunt asezate pe un palet de 120 x 80 cm.

Acest model de sobă se poate realiza și din plăcile:
Materiale de montaj:
Uși recomandate:

* ofertă doar pentru materiale, nu şi pentru manoperă