T028 kézzel festett kályhacsempe, előlapját virágminta díszíti

Produse

Talán a legnépszerűbb csempemodell a kínálatunkból, a T028 csempék Szászkézdről származnak. A készítésükhöz használt két legfontosabb alapanyag, az agyagpor és a samottpor Németországból érkezik. Ezáltal a csempemassza homogén lesz, ami elengedhetetlen egy tartós, nagy hőtároló kapacitással rendelkező kályhacsempe előállításához. Mivel a csempék anyagszíne fehér, ezáltal a máz is szép fehér, harmonikus lesz.

k

solutii potrivite

LIVRARE CURIERAT

garantie

Descriere

Származása

A Maros megyei Szászkézdről származó kályhacsempe, a 19. századból származik. Téglavörösre égetett agyagból készült, melybe kézi préselés által vitték bele a munkát egy matrica segítségével.

Téglalap alakú kályhacsempe, előlapját virágminta díszíti. A virágminta kobaltkék mázzal van kifestve, ecset segítségével.

Miből készül

Ezeket a csempéket kályhaépítéshez német alapanyagokból gártjuk. A samottport, de az agyagpor is Németországból hozódik, így a kerámia massza homogén lesz. Ezáltal az első égetés (zsengélés) után a csempék színe fehér lesz. Az ebből az alapanyagból gyártott csempék tartósak, a hőtárolásuk ideális, nagyon nagy. Mivel a csempék anyagszíne fehér, ezáltal a máz is szép fehér, harmonikus lesz. Nem lesz rózsaszínes árnyalatuk, mint a vörös agyagból készült csempéknek, melyeknél a fehér mázon átlátszik a csempe anyagának színe, enyhe rózsaszínes árnyalatot adva neki.

Hogyan festődik?

Miután a csempe kiégetődik a mintegy 1050 Celsius fok körüli hőmérsékleten, következik a mázazás. A csempére fehér mázat fújunk és elkezdjük azok festését. Ennek a csempének a hagyományos színe a kobaltkék, melyet ecsettel visznek fel a csempe fehér/krém alapmázára. De kék helyett választható egy másik markáns szín is, mely jobban talál a szoba színeihez. Például nagyon gyakran festjük e csempéket zölddel, de készítettünk már pirossal, türkízzel, feketével festett kályhát is.

A T028 pcsempék, mielőtt beraknánk őket a kemencébe. Itt még nem látszik a festés kobaltkék színe.

Utolsó fázis

Miután megtörtént a festés, a kályhacsempék bekerülnek a kemencébe ahol megtörténik az utolsó égetés, valamivel alacsonyabb hőfokon, 960 Celsius fok körüli hőmérsékleten. Ez az égetés mintegy 3 napig tart, melyből kb. 1 nap, hogy a kemence elérje az égetési hőfokot, majd körülbelül 2 nap alatt hűl le szobahőmérsékletre. Így nekiláthatunk a csempeanyag csomagolásának és a kiszállítás szállításra való előkészítésének.

Ezek a csempék védőborda nélkül készülnek, építésre készen. Nem szükséges védőbordát faragni, mint a gyári szériagyártott csempéken. Ezáltal az építés gyorsabban történik.

A csempék mérete: 23 x 23 cm.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 23 × 23 × 5 cm

Dar cum ajunge la mine?

 

Avem colaborare fructuoasa cu firme de curierat. Astfel, produsele mai mici dimensiuni, sau comenzile pana in 40 kg le trimitem prin UrgentCargus, iar focarele sau comenzile mai mari prin Pallex sau Engelmayer, aceste firme fiind specializate in livrari paletizate. In 2-3 zile comanda ta ajunge in fata usii Tale.