Dupla üveggel és állítható kerettel rendelkező kályhaajtók

Produse

Dupla üvegezéssel ellátott cserépkályhaajtók. Ezek az ajtók öntöttvas keretre szerelődnek, mely az ajtó tűz felőli oldalán lesz. Az ajtók külső váza és a mélységben állítható takarókeret pedig acélból készül. Németországban gyártott hőálló üveggel szerelődnek, melyek közül a külső speciális hőálló festést kap, mely szebbé és elegánsabbá teszi. Az ajtók mindegyik fémből készített része hőálló festékkel van kezelve, így az ajtó védve van a nedvességtől, ugyanakkor szép.
Az egészségre nem ártalmas, kerámiaszálas tömítőzsinórral vannak ellátva, így a csukódásuk légmentes. A légmentes záródás leállítja a gázok közlekedését a kémény felé, miután a tűztér légellátását elzártuk. Így a kályha tovább lesz meleg.
Ezekhez az ajtókhoz javasoljuk az Osztrák Kályhásszövetség által kidolgozott UZ37 előírások szerint épített tűztér csatlakoztatását. Így az égés hatékonysága optimális lesz. Ugyanakkor szükséges egy légmentesen záródó levegőzsilip csatlakoztatása is, melynek segítségével a beáramló égési levegő mennyiségét tudjuk szabályozni.