Set compus din piatra copt pizza si paleta din lemn de mesteacan pentru introducerea si scoatarea pizzei si a painii in/din cuptor. Materialul pietrei de copt pizza este samota de o calitate superioara cu porozitate ridicată, rezistent la căldură și șocuri termice, capacitate mare de absorbție a vaporilor.
Suprafețele sale superioare și inferioare sunt netede. Când doriti sa coaceți pâine sau pizza – pentru a asigura o rumenire uniformă și pentru a evita lipirea lor de suprafata placii – placile trebuie preîncălzite, așa cum o veti citi mai jos.
Cu ajutorul pietrei pentru pizza, puteți coace pizza și pâine adevărată, coaptă la cuptor, în bucătăria Dumneavoastra, folosind cuptorul electric sau pe gaz. Fundul pizzei sau al pâinii va fi delicios, crocant, nu se va umezi ca pe o tava de copt:
- puneti piatra de copt pizza in cuptorul Dumneavoastra, apoi sa preincalziti cuptorul la temperatura maxima (250 °C), iar dupa ce cuptorul a ajuns la temperatura maxima de 250 grade, mai lasati inca 20 de minute la aceasta temperatura.
- asezati pizza cu toate ingredientele pe el pe piatra de pizza fierbinte din cuptor folosind o spatula, paleta pentru pizza. Dacă pizza este prea mare sau nu aveți o spatulă pentru pizza, scoateti piatra de pizza din cuptor folosind o manusa termorezistenta si glisati pizza pe ea, apoi sa reintroduceti piatra de pizza in cuptor.
- de îndată ce pizza este gata, scoateți pizza cu o spatulă, paleta pizza sau sa scoateți piatra de pizza din cuptor folosind mănușile termorezistente și glisați pizza de pe ea.
- nu ungeti cu ulei, nu framantati faina si nu udati piatra de copt pizza! Țineți piatra fierbinte numai cu manusi de silicon și așezați-o doar pe suprafete termorezistente. Atenție, piatra de pizza rămâne fierbinte mult timp!
- se poate face paine crocanta si cartofi pe foaia de copt, sau chiar carne si alte alimente invelite in folie.
O alta metoda de utilizare:
Puteți transforma vatra sobei de teracota într-un cuptor. Pentru a face acest lucru, după ce focul a ars, așezați piatra de copt pe jar, cenușă, apoi închideți ușa focarului. Așteptați până când temperatura focarului se răcește la temperatura corectă, utilizați un termometru de cuptor sau un termometru cu infraroșu pentru a monitoriza temperatura. Când se atinge temperatura corespunzătoare, puneti pizza, pâine, produse de patiserie direct pe piatra de pizza, sau alte alimente într-un recipient din ceramică.
Te intereseaza si o reteta pentru pizza? Aici gasesti reteta pentru pizza cu rosii si gasesti aici o reteta cu paine de casa din aluat dospit.
Caracteristici:
Dimensiune: 400x300x25 mm
Greutate: 7 kg
Calitate: HBO+
Culoare: roz/roz-gălbui
Densitate: 1950 kg/m3
Porozitate: 27-31 %
Rezistenta la socuri termice: >30
Temperatura de aplicare. max.: 1200 °C
Dilatare termică (liniară): 0,5% la 1000 °C
Dimensiunea paletei pizza cu maner: 30×40 cm Partea paleta (fara maner): 30×30 cm
Material: placaj de mesteacan.
Loboda –
Buna ziua,
Total nemultumita, produsul este necopt dedesupt.
Am scos- o din cuptor si coc in continuare pe tava
Laszlo Istvan –
Buna ziua, ne pare rau ca acest produs nu a functionat conform asteptarilor Dumneavoastra. Cand ati introdus piatra in cuptor ati lasat timp suficient sa se incalzeasca? Conform instructiunilor dupa introducerea pietrei de copt in cuptor trebuie incalzit cuptorul la 250 grade Celsius, iar dupa atingerea acestei temperaturi ar trebui sa mai asteptati inca 20 de minute ca intreaga masa a pietrei sa preia aceasta temperatura. Abia atunci se inroduce mancarea in cuptor, modificand si temperatura de coacere, dupa nevoie.