Daca acum iti proiectezi casa, sau doar recent ai inceput constructia ei, poti monta linistit priza de aer exterior in sapa, sau in fundatia casei. Poti proiecta priza de aer exterior ca ea sa patrunda exact in locul unde vrei sa construiesti semineul. Si cand vine montajul semineului si asezi focarul la locul ei, doar te racordezi la ea cu un tub metalic si ai rezolvat problema prizei de aer exterior.

Dar si in acest caz avem doua variante

Daca ai o fundatie a casei mai inalta si iesirea prin fundatie va fi deasupra nivelului de sol, atunci priza de aer exterior se va realiza conform desenului din stanga. La iesirea tubului trebuie sa montezi o grila pentru a preveni patrunderea daunatorilor prin aceasta tubulatura in casa, si te poti bucura de focul de semineu.

 

 

Daca in schimb nivelul solului este mai inalt si tubul de aer exterior ar fi sub nivelul pamantului este indicat sa o montezi in structura peretelui sa si in desenul din dreapta.

 

 

 

 

Daca casa ta este locuita sau esti in faza terminala a constructiei, atunci nu se mai pot face modificari in fundatie sau sapa. In aceste cazuri se alege varianta cea mai simpla, prin strapungerea peretelui din spatele focarului si aducerea aerului pentru ardere prin acest grilaj.

 

 

 

 

 

Nu uita: priza de aer exterior inseamna caldura placuta in casa si mai mult oxigen pentru tine si familia ta. Prin ea iti protejezi familia si asiguri un nivel mai mare de satisfactie referitor la semineul tau.

 

 

 

%d blogeri au apreciat: