Blog  /   Seminee cu acumulare – inele de acumulare de la Hoxter
29 iunie 2023

Seminee cu acumulare – inele de acumulare de la Hoxter

Semineele sunt o alegere populară pentru proprietarii de locuinte care doresc să adauge căldură și ambianță caselor lor. Cum am trecut in secolul 21. aceste solutii de incalzire au capatat popularitate, fiind tot mai raspandite in tara. In primii ani aceste seminee erau surse de incalzire realizate cu materiale neconforme, dar peste cativa ani cu dezvoltarea pietei au devenit disponibile si materiale profesionale care ne-au ajutat ca semineul sa devina si o sursa de incalzire sigura si durabila, care se poate exploata in siguranta, nu reprezinta pericol de incendiu pentru casa si locuitorii lui.

 

semineu teracota

 

 

La sfarsitul anilor 90, inceputul anilor 2000 s-au construit seminee pe principiul convectiei, denumite si seminee convective. Aceste surse de incalzire sunt cel mai potrivite pentru casele de vacanta, unde avem nevoie de un aport de caldura relativ mare intr-un timp relativ scurt. Un alt mare avantaj a acestor sisteme de incalzire este faptul ca sunt durabile, rezista la socuri termice mult mai bine fata de sobele de teracota care sunt mai sensibile la modul de utilizare.

 

Cu criza economica dar si cea ecologica am devenit tot mai constienti de risipa pe care o facem, cautand solutii tot mai eficiente si inovatoare de a ne reduce cheltuielile cu incalzirea, iar la aceasta chemare au raspuns producatorii de focare de semineu, punand la dispozitia noastre solutii inovatoare, cum sunt focarele cu ardere indelungata, optiunea de a comanda focarul cu sticla dubla, dar si posibilitati de a acumula caldura produsa prin diverse metode.

O astfel de metoda de acumulare a caldurii este si inelul de acumulare a căldurii, propus de compania Hoxter, pentru focarele sale.

 

Aceste inele de acumulare de căldură sunt proiectate pentru a spori eficiența și eficacitatea focarelor pentru șemineu. Acestea sunt de obicei realizate dintr-un material dens, cum ar fi samota, beton refractar sau fonta, care au proprietăți excelente de reținere a căldurii. Inelul este plasat deasupra focarului, in drumul fumului de evacuare, unde absoarbe și stochează căldura generată de foc.

Inelul de acumulare funcționează prin absorbția căldurii produse de foc și eliberând-o treptat în cameră pe o perioadă lungă de timp. Acest lucru ajută la menținerea unei temperaturi constante și confortabile în cameră, chiar și după ce focul s-a stins. Prin stocarea și eliberarea treptată a căldurii, inelul ajută la maximizarea eficienței focarului de șemineu și la reducerea nevoii de surse suplimentare de încălzire.

 

Când vine vorba de instalare, inelele de acumulare sunt de obicei plasate direct deasupra focarului. Sunt proiectate pentru a se potrivi perfect și în siguranță, asigurând un transfer și o distribuție optima a căldurii. Producatorul le fabrica cu mare atentie la detalii, ca inelele sa iasa estetice, desi ele nu sunt destinate pentru a ramane la vedere. Dupa instalare pe focarul de semineu, semineul va primi imbracamintea finala, corpul semineului se inchide.

 

 

Trebuie sa luati in considerare si faptul, ca aceste inele de acumulare sunt disponibile pentru focarele performante, pentru care producatorul certifica ca ea se poate folosi si in sistem inchis. Asta inseamna, ca corpul semineului nu trebuie neaparat ventilat, ci o putem folosi si fara grile de ventilatie. Astfel putem opta pentru un corp exterior realizat de materiale cum sunt si placile de samota, care la randul ei absoarbe caldura predata de inelele de acumulare astfel realizeaza o incalzire lenta si eficienta a locuintei prin caldura radianta. In acest caz avem un comfort termic optim, nu vom supraincalzi locuinta, iar semineul poate deveni chiar si sursa principala de caldura pentru o locuinta unifamiliala.

 

Inelele de acumulare sunt disponibile pentru majoritatea modelelor de focar. Ele se compun din doua cercuri, unul in interiorul celuilalt, iar cel din interior formeaza o spirala, prin care fumul iese catre cosul de fum. aceste inele sunt montate unul peste celalalt cu ajutorul unui snur de etansare, care permite dilatarea. Un set compus din 5 inele reprezinta 156 kg de masa de acumulare, ceea ce permite redarea caldurii pentru inca 5-8 ore dupa stingerea focului. In functie de scopul urmarit se pot suprapune chiar si 8 inele de acumulare, cum vedeti si in imaginile alaturate.

Iar daca doriti o sursa de incalzire care asigura comfort prin caldura radianta, dar mai fiabila decat o soba de teracota, un semineu cu inele de acumulare de căldură merită cu siguranță luat în considerare.

 

Pentru mai multe informatii despre functionarea semineelor de acumulare parcurgeti acest scurt material in limba engleza, iar pentru comenzi ne puteti suna prin telefon sau ne puteti scrie un email la contact@amrita.ro.

 

semineu cu acumulare