Prima pagină/Catalog Sobe/ Soba teracota Z062, constructie grea, prevazuta cu usa cu sticla dubla si admisie de aer exterior pentru ardere

Soba teracota Z062, constructie grea, prevazuta cu usa cu sticla dubla si admisie de aer exterior pentru ardere

Aceasta soba de teracota a fost construit in sufrageria unei case nZEB, toate cladirea fiind foarte bine izolata.  Din acest considerent, impreuna cu propietarul casei am optat pentru o soba de teracota de construtie grea, peretele exterior al sobei avand minim 10 cm, ceea ce permite o redare lenta a caldurii. Fiind o casa foarte […]

Estimare costuri materiale ceramice:

14300 - 16200


* ofertă doar pentru materiale, nu și pentru manoperă

Aceasta soba de teracota a fost construit in sufrageria unei case nZEB, toate cladirea fiind foarte bine izolata.  Din acest considerent, impreuna cu propietarul casei am optat pentru o soba de teracota de construtie grea, peretele exterior al sobei avand minim 10 cm, ceea ce permite o redare lenta a caldurii. Fiind o casa foarte bine izolata, exista pericolul supraincalzirii spatiului locuit. De aceea acest perete exterior mai gros in timp ce permite o acumulare foarte buna a caldurii, asigurand o temperatura mai mica pe suprafata sobei, care se valorifica intr-un timp mai indelungat.  In faza proiectarii deja s-a prevazut realizarea canalului de aductiune de aer pentru ardere, folosind un tub cu sectiune circulara cu diametrul de 200 mm, usa speciala cu sticla dubla si admisie de aer exterior s-a racordat la acest canal. Aceasta usa permite o temperatura de ardere mai ridicata decat o usa de soba traditionala, astfel randament mai crescut si economie de combustibil.  Soba este realizata din placile T039 decorate cu model floral. Aceasta soba este capabila de a incalzi o incapere mai mare, de aproximativ 25-30 mp, dar dimensiunea sobei se poate adapta, recalcula pentru a corespunde spatiului pe care doriti sa o incalziti.

Dimensiunile acestei sobe sunt:

  • Latime: 120 cm
  • Adancime: 70 cm
  • Inaltime: 215 cm

Acest model de soba se poate realiza din alte modele de placi de teracota, sau schimband numai culoarea cu care glazuram placile, pentru ca soba sa fie adaptata mai bine la stilul casei. In functie de pierderea de caldura a incaperii, se poate adapta modul de constructie a sobei, tipul de usa folosit si desigur, dimensiunea sobei.

Estimarea de pret cuprinde costul materialului ceramic (placile de teracota, colturi, cornise, racord, capace curatare, placi capac, piese soclu, placi tencuibile (daca e cazul), alte piese ceramice necesare). Nu include manopera pentru montaj, materialele de constructii necesare in interiorul sobei si nici usa de alimentare, cenusar, plita, gratar sau cosul de fum.

Costurile de mai sus nu cuprind manopera montaj, pentru ca nu ne ocupam de montaj sobe sau seminee. Nu aveti  sobar in zona Dumneavoastra? In timp ce fabricam piesele sobei, va vom recomanda un sobar cu experienta cu care avem o colaborare pentru a construi soba comandata. 

Acest model de sobă se poate realiza și din plăcile:
Materiale de montaj:
Uși recomandate:

Usa KK3647 pentru ardere eficienta, cu sticla dubla si admisie aer exterior

Prețul inițial a fost: 6.870,00 lei.Prețul curent este: 6.120,00 lei.

Usa KK4038 pentru ardere eficienta, cu sticla dubla si admisie aer exterior

Prețul inițial a fost: 6.870,00 lei.Prețul curent este: 6.120,00 lei.

* ofertă doar pentru materiale, nu şi pentru manoperă