Prima pagină/Catalog Sobe/ Soba teracota Z041 pictata manual intr-un castel din Franta

Soba teracota Z041 pictata manual intr-un castel din Franta

Aceasta soba de teracota a fost construit in bucataria unui castel din Franta.  Castelul dispune de seminee din piatra uriase, cu interiorul de aproximativ 2 metri latime si 90 cm adancime. Iar soba s-a construit in interiorul acestui semineu. Soba deja permite o incalzire mult mai eficienta a spatiului, pentru ca semineul deschis consuma foarte […]

Estimare costuri materiale ceramice:

13100 - 15050 lei


* ofertă doar pentru materiale, nu și pentru manoperă

Aceasta soba de teracota a fost construit in bucataria unui castel din Franta.  Castelul dispune de seminee din piatra uriase, cu interiorul de aproximativ 2 metri latime si 90 cm adancime. Iar soba s-a construit in interiorul acestui semineu. Soba deja permite o incalzire mult mai eficienta a spatiului, pentru ca semineul deschis consuma foarte multe carbune, nu era o solutie eficienta, desi era un mod de incalzire traditional. Din cauza dimensiunilor interioare a semineului de piatra am avut si niste limitari in ceea ce priveste dimensionarea sobei, din aceasta cauza soba are o inaltime mai mica, de 165 cm. Soba s-a construit simetric, din placile T028, decorate cu model floral si pictate cu culoarea albastra. Aceasta soba este capabila de a incalzi o incapere de aproximativ 30 mp, dar dimensiunea sobei se poate adapta, recalcula pentru a corespunde spatiului pe care doriti sa o incalziti. Se poate prevede si aductiune de aer exterior pentru arderea sobei. De la constructia acestei sobe am schimbat modelul placilor de colt la aceasta cahla de teracota, dar pentru a construi soba cu placile intercalate avem si placi de jumatate disponibile.

Dimensiunile acestei sobe sunt:

  • Latime: 115 cm (la nivelul corpului sobei)
  • Adancime: 70 cm
  • Inaltime: 165 cm

 

Acest model de soba se poate realiza din alte modele de placi de teracota, sau schimband numai culoarea cu care pictam placile, pentru ca soba sa fie adaptata mai bine la stilul casei. In functie de pierderea de caldura a incaperii, se poate adapta modul de constructie a sobei, tipul de usa folosit si desigur, dimensiunea sobei.

Estimarea de pret cuprinde costul materialului ceramic (placile de teracota, colturi, cornise, racord, capace curatare, placi capac, piese soclu, placi tencuibile (daca e cazul), alte piese ceramice necesare). Nu include manopera pentru montaj, materialele de constructii necesare in interiorul sobei si nici usa de alimentare, cenusar, plita, gratar sau cosul de fum.

Costurile de mai sus nu cuprind manopera montaj, pentru ca nu ne ocupam de montaj sobe sau seminee. Nu aveti  sobar in zona Dumneavoastra? In timp ce fabricam piesele sobei, va vom recomanda un sobar cu experienta cu care avem o colaborare pentru a construi soba comandata. 

Acest model de sobă se poate realiza și din plăcile:
Materiale de montaj:
Uși recomandate:

* ofertă doar pentru materiale, nu şi pentru manoperă